White Chocolate Bird Nest Cookies

Bird Nest Cookies zijn romige zandgebak achtig koekjes gevuld met vanille witte chocolade chips. Verslavend lekker en zo gemaakt!



Wat heb je nodig:

  • 1 cup boter (op kamertemperatuur) (225 gram)
  • 3/4 cup poedersuiker (90 gram)
  • 1 eidooier
  • 2 1/2 cups tarwebloem, niet gezeefd (300 gram) 
  • 3 eetlepels zoete rode wijn 
  • 1 cup gehakte walnoten (125 gram)
  • 2/3 cup GUITTARD CHOC-AU-LAIT VANILLA MILK CHIPS (110 gram)

Voor de perfecte verhoudingen adviseren we je een Amerikaanse maatbeker set maar met onze benadering in grammen moet het ook zeker lukken.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter en de suiker in een grote kom; voeg de eidooier en wijn toe. Mix vervolgens de bloem in de mix en daarna de walnoten. Meng alles goed.

Maak van een goed gevoelde theelepel aan deeg balletjes. Plaats op een bakplaat en maak een kuiltje in het midden met je duim.

Bak voor 5 minuten op 180 graden. Haal uit de oven. Druk 5 Guittard Choc-Au-Lait witte chocolade chips in het kuiltje maar zorg dat de chips zichtbaar blijven. Zodat het eruit ziet of er eieren in het nest liggen. Bak voor nog eens 5-7 minuten of tot de randen licht bruin worden. Laat 3 minuten staan voordat je de koekjes verwijderd van de bakplaat.

Eet smakelijk!

Klik hier om Guittard Choc-Au-Lait witte chocolade chips te bekijken in onze winkel (€6,99)

Klik hier om onze Amerikaanse maatbeker set te bekijken in onze winkel (€12,99)
White Chocolate Bird Nest Cookies
| Powered by Lightspeed